0216 456 50 55

BİZİ ARAYIN

Diş Beyazlatma

Ataşehir Ata Diş Kliniği | Diş Beyazlatma - Estetik Diş Hekimliği

Diş beyazlatma, fizyolojik olarak koyu renkli dişlerin veya zaman içerisinde çevresel etkenlere bağlı olarak renkleri değişmiş koyulaşmış dişlerin özel beyazlatma jelleri sürülerek renklerinin birkaç ton açılması işlemidir. Dişler zamanla yetersiz ağız ve diş bakımı veya sigara, çay, kahve, renkli meyve suları, kırmızı şarap, renkli yiyecek ve içeceklerin fazla tüketilmesi, çocuklukta kullanılan bazı antibiyotikler gibi etkenlerden dolayı sararır, grileşir, bakımsız ve kirli bir görünüme sahip olur. Diş beyazlatma işleminden önce diştaşları ve lekeleri temizlenerek öncelikle hastaya hijyenik ve temiz bir ağız sağlanır. Daha sonra hastanın tercihi de gözönünde bulundurularak seçilen diş beyazlatma yöntemiyle dişler beyazlatılarak hastaya daha temiz, daha bakımlı ve kendine güven sağlayan beyaz bir gülümseme kazandırılır. Diş beyazlatma; ofis tipi beyazlatma, ev tipi beyazlatma, kombine beyazlatma (hem ofis hem ev tipi beyazlatma) ve tek diş (kanal tedavili dişlerde diş içi beyazlatma) olarak 4 şekilde yapılmaktadır.

Ofis tipi beyazlatmalar diş hekimi kontrolünde klinikte uygulandığı için en güvenli yöntemdir. Hastanın dişeti ve yumuşak dokularını koruma amaçlı özel bir jel sürüldükten sonra dişleri beyazlatıcı içerikli bir ajan sürülür. Beyazlatmayı aktive eden ve hızlarından özel LED veya lazer ışınları kullanılarak yaklaşık 30 dakika ila 1 saat arası dişlere uygulama yapılır. Eğer gerekli görülürse bu işlem 2 yada 3 kez daha günaşırı tekrarlanır ve istenilen beyazlığa ulaşılır.

 

Ev tipi beyazlatmalarda ise hastanın alt ve üst dişlerinin ölçüleri alındıktan sonra kişiye özel yumuşak diş beyazlatma plakları hazırlanır. Kimyasal yoğunluğu ofis tipi beyazlatıcı jellerden biraz daha düşük yoğunluklu özel beyazlatma jelleri tüp içerisinde hastaya verilir. Hasta en az 4 ile 6 saat arası bu plakları yaklaşık 2 hafta süreyle istenilen beyazlığa ulaşana kadar kullanır.

 

Kombine beyazlatma tipi ise en çok tercih ettiğimiz ve uyguladığımız yöntemdir. Önce klinikte hekim kontrolü altında istenilen beyazlatma sağlandıktan sonra hastaya evde kullanacağı diş beyazlatma plakları ve özel beyazlatacı jeller verilip nasıl uygulayacağı anlatılır. Hasta isteğine göre evde beyazlatma işlemine devam eder.

 

Tek diş beyazlatmalar ise normal beyazlatma teknikleriyle rengi açılmayan kanal tedavili dişlerde dişin içine özel diş rengi açıcı ajan konulup üzeri geçici dolguyla kapatılarak uygulanır. Dişin rengi istenilen ton elde edilene kadar işlem devam eder. Daha sonra beyazlatma ajanı çıkarılır ve diş daimi dolguyla kapatılır.

Sıkça Sorulan Sorular
Diş beyazlatma zararlı mıdır?
Diş beyazlatmanın yan etkileri var mıdır?
En çok tercih edilen beyazlatma tipi hangisidir?
Beyazlatmanın süresi ne kadardır?